onsdag 16. mai 2012

Steinfluelarve eller vårfluelarve?

Steinfluelarve eller vårfluelarve?
6. trinn har vært på Hjertås med Skogselskapet, altså Tor Anton. Vi har lært å plante trær. Vi har også vært med Hans Jørgen i bekken og sett på dyreliv, og vi har også tatt noen bilder fra turen!
Først ble vi delt opp i to grupper, Gr.1 og Gr. 2 i energikampgruppene. Gr.1 ble med Hans Jørgen til bekken. Vi måtte sykle en ordentlig terrengsti til vi til slutt kom fram til den lille bekken som vi skulle utforske. Når Gr. 1 kom fram til bekken ble de delt opp i tre grupper. 1. gruppa skulle skrive litt fakta om skogen og tegne en tegning til. 2. gruppa skulle finne smådyr som f. eks forskjellige larvetyper og den 3. gruppa skulle gå rundt og ta bilder til konkurransen ’’Tre om Tre’’.  
Mens Gr. 1 var med Hans Jørgen i bekken, var Gr. 2 på basen vår med en som het Tor Anton som var fra Skogselskapet. De skulle plante små grantrær på et slags lite jorde. Energikampgruppe fikk en bøtte hver, og inni den bøtta var det 20 små grantrær som skulle bli plantet. Det skulle være 2 meter mellom hvert lille tre. Vær gruppe fikk en bøtte og et redskap som skulle hjelpe dem og plante treet så det ble helt loddrett. Mange av gruppene valgte å gi navn til trærne og da sa Tor Arne: - Da må dere huske navna til granene så om 50 år kan du komme og si at den heter det da!
Når alle gruppene hadde planta 20 trær hver, hadde vi en konkurranse om at man skulle finne et tre som de ikke hadde pratet om. Og den personen som fant et tre først skulle fortelle litt mer om det treet som den hadde funnet. Vi skulle egentlig intervjue 4 stykker 2 fra Gr. 1 og 2 fra Gr. 2 men det rakk vi dessverre ikke, men vi har tatt mange bilder fra turen da!
Laget av Emily og Markus BM.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar