onsdag 2. mai 2012

Realfagsdager



Realfagsdager
 Alle klassene fra 1-7 har nå realfagsdager.  Men 1-3 har bare det i de to første timene. Resten av skolen har det hele dagen på torsdag og fredag.  Vi har vært å intervjuet 3 stykker fra forskjellige klasser. Imma (7.trinn) Maria (6. trinn) Leon (5. trinn).
På 5. trinn jobber de ikke så mye på skolen, men de har energikamp, lager roser, kvadratfigurer og pinjatas, skriver de om realfag også øver de til fellesamling.
-          Hva synes du er gøy?
-          Øve til fellesamling, og energikampen, sier Leon.
På 6. trinn lager det en 17. Mai vifte som er laget av papir, også lager de en spellemann, som er består av papir skjelett.  Maria synes det er gøy å lage begge deler, men spellemannen er vanskelig. Ho syntes det er veldig gøy.
- Hvordan lager man sprellemannen?
- Først så klipper mann ut skjellettene, så limer mann den inn på et pappark. Nesten tilslutt klipper man de ut og så til slutt fester vi skjellettet sammen med spillbinders. Og så helt tilslutt tar mann en hyssing gjennom hullene.
På 7. Trinn lager de mønster av kvadratfirkanter, og trekanter, de spiller også spill som: desimaltall, pluss og minus, og brøk. Imma synes det er gøyest å spille spill.
-          Hva er vanskelig?
-          Det er vanskelig å lage mønster, sier Imma.
Imma har gledet seg til realfagsdager, og ho synes det er gøy.

Energikampen!


På Mosserødskole har vi hatt energikamp. Det foregår ved at det er to lag som kjemper om å komme i mål først, og få en bra tid. 4-5 kjemper mot hverandre, og 6-7 kjemper mot hverandre. De som får den beste tiden på 7. trinn kommer videre til finale i badeparken, som kjemper mot andre 7. trinns klasser.

Den første posten i energikampen er å dra seg bortover med en flåte med tau, og den andre er å skyte en tennisball med en sprettert, og prøve å treffe blinken.

Den tredje posten er å få trille en ball i en slags labyrint, og den siste posten er å føre en bordtennisball gjennom noen ringer med hjelp av en hårføner.

Vi har spurt 4 elever fra 4-7. trinn om hva de synes er vanskelig og hva som er lett.


- Vi synes labyrinten er vanskelig, og den spretterten er lett synes vi i hvertfall
Tusen takk for intervjuene!
Skrevet av Emily og Vilde S!










Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar