fredag 10. februar 2012

Bon appétit
Vi var med en gruppe fra 6. trinn på ’’Mat & helse’’!
De er delt i fire grupper som bytter på å ha ’’Mat & helse’’ hver tirsdag og torsdag. Denne gangen var det gruppe 1B sin tur. De skulle lage hjemmelaget pasta med kylling, ostesaus og grønnsaker ved siden av. På ’’Mat & helse’’ blir de delt inn i fire grupper (enten tre eller fire på hver gruppe). Nummer 1 lager hovedretten (Pasta), nummer 2 lager noe selv og hjelper 1-eren (Ostesaus og steke kylling), nummer 3 lager som regel tilbehøret (Skrelle grønnsaker), nummer 4 stryker håndklær og kluter og tar ut ingredienser fra kjøleskapet.
1.     Enerne startet med å lage deigen til pastaen. De rullet ut deigen og kjærte den i strimler. Senere kokte de pastaen.

2.     Toerne skrellet squash og gulrøtter. De hjalp også enerne med å steke kylling. Senere lagde de ostesaus.

3.     Treerne startet med å steke kylling. Og til slutt gjennomstekte de kyllingen.

4.     Firerne strøk kluter og håndklær.

Er det morsomt å lage mat?
Emily: Ja, det er veldig gøy!’
Pernille syns også det er veldig gøy på ’’Mat & helse’’. I dag lagde hun pasta med grønnsaker.
Jørgen: Ja, det er dritgøy!
Nora B: Ja!
For at vi på ’’Mat & helse’’ skal holde orden på kjøkkenet, har vi hengt opp en blink på hvert kjøkken. Når vi er helt ferdig plasserer vi en stjerne der vi syns den burde stå (Rødt, gult eller grønt) og så bestemmer læreren etterpå om den skal stå der hvo vi har plassert den eller der hvor hun syns den passer.
Alle elevene hadde kommet seg i gang da vi kom, så vi spurte blant annet Janne og Jørgen om hva de holdt på med; - Jeg siler mel, svarer Janne og Jørgen svarer med å si; - Jeg knar en deig. Kristian holder ikke på med mat akkurat da, så han holder på med oppgaver i oppskriftsboken. Oppgavene handler om maten vi holder på å lage akkurat nå.

Mathea og Vilde S

1 kommentar:

  1. Dere er virkelig flinke til å lage mat. Av og til går jeg forbi kjøkkenet og den gode lukta dere lager. Det er gøy å se hvor artig dere synes det er med mat og helse.

    Og takk for at jeg ble invitert på hjemmelagde kjøttkaker. De var nydelige!

    Hilsen Jo

    SvarSlett