tirsdag 12. juni 2012

Kaupang

Kaupang
11.06.12 møtte vi opp på skolen til vanlig tid. Vi tok på vikingklærene våre som vi også brukte på vikingkampen. Bussen som vi kjørte var full så vi måtte ringe til Sande skole for de skulle også til Kaupang og de hadde plass.

Vi har intervjuet Vilde. S. og Vilde. J.:
Hva syntes dere var gøyest?
- Leke arkeolog og spise suppen, sier begge i kor. 
Hva var kjedeligst?
Vilde. J.- Å høre på en dame som snakket om mye rart.
Vilde. S.: - Å sitte inni et kaldt hus og høre på at en som prater.
Hva var morsomst?
Vilde. J.-Det var morsomst å høre på henne damen som hvisket ord innimellom.
Vilde. S.- Det var gøy med øksekast.
Hva fant dere når dere lekte arkeologer?
Vilde. S.: -Jeg fant en perle, to bein, skjell en saks og en vekt.
Vilde. J.: - Jeg fant deler av krukker og en perle.

Post 1.
På post 1 fikk vi se gamle gravsteder. Dette er en båtgrav. Vi fikk vite hvem som hadde ligget i gravene og hva de hadde hatt med seg. Noen ganger til og med venner.

Post 2.
Vi satt og hørte på en dame som snakket om guder, dyr og slike ting som skjedde i vikingtida. Vi satt inni ett vikinghus med et utstoppet villsvin. Det var litt ekkelt… vi satt på benker, og på gulvet var det et lite bål.

Post 3.
Vi fikk prøve forskjellige vikingleker som f.eks. øksekast, prøve å komme forbi hverandre på en tømmerstokk og etter på dytte hverandre ned, pil og bue på en blink og å dra hverandre på en spesiell måte med ett tau rundt to personer. Til sist fikk noen prøve på tautrekking.
Post 4.
Vi fikk lov til å prøve å leke arkeologer. Alle fikk en
liten rute hver, en spade og en pensel. Vi måtte grave forsiktig etter ting fra vikingtida. Det kunne ligge mellom 4-16 ting i en rute. Mange syntes at dette var den beste posten.

Post 5.
Her på denne posten fikk vi smake på en kjempegod suppe. Den luktet pizza, men den smakte ikke det da. Det var norske råvarer. Vi fikk også vite at gulroten var blålilla i vikingtida.

På post 6 fikk vi se litt og lært litt om gamle vikinggraver. Vi fikk se en kopi av en vikinggrav, skøyter og smykker og vekter og sånne ting som de ble gravlagt med eller brukte.
Skrevet av: Camilla Gangsø & Henriette Horntvedt













Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar