mandag 16. april 2012

Guttens hemmelighet / Twist
Vi har vært på forestilling med 3. trinn på Hjertnes.  Vi var å så på Guttens hemmelighet/ Twist. Alle var enige om at det var en kjempemorsom forestilling. Forestillingen handlet om at Twist var redd for at mammaen skulle dø og han ble alene i verden.
Vi satte oss ned etter en lang gå tur alene ned til Hjertnes. 3. trinn sto og venta på oss utafor Hjertnes. Alle begynte å spise med en gang og alle gledet seg veldig til musikalen. Etter at de fleste hadde spist opp spurte lærene hvem som hadde lyst til å bli med ned i Badeparken og leke til forestillinga starta.
Alle løpte ned til Badeparken og begynte med en gang å leke sisten i klatrestativene. Vi prøvde å få intervjuet noen, men alle var for opptatt med leken. Etter cirka en halvtime nede i parken blåste lærene som betydde at nå skulle de stille opp å gå opp til Hjertnes igjen. Når forestillingen endelig begynte satte alle seg helt nederst ved scenen og ventet spente på at den skulle begynne.
Forestillingen begynte med at skuespillerne skulle presentere seg selv og si hvem de spilte. Alle skuespillerne var tyske unntatt han som spilte Twist som het Dagfinn Tutturen.  Han var redd for at mammaen skulle dø og at han ville bli alene i verden. Han samler på hemmeligheter. Han har 137 hemmeligheter som ingen vet om. Han har stjelt en ting fra en grav som aldri ble besøkt på kirkegården lenger. Han har også stjelt brevene til moren. Han har funnet ut av at naboen fikk det samme brevet fra sykehuset, og ho døde tre uker senere og nå er han redd for at mammaen skal også dø.
Han har to venner. Duemannen som samler på duer og kaller duene for kallenavnene til hans døde kone. Han mener at kona hans er det død, men egenlig er Lula Li levende. Lula Li er like gal og hun sier hun kan lese tanker. Hun sier at Twist alltid tenker på vafler, kakao og å hoppe på trampoline. Han vil aldri at mammaen skal dø eller dra fra slottet. Twist kunne ikke finne faren sin, ingen viste hvor han var. De prøvde å vise hvordan han kunne finne faren sin, men det gikk fremdeles ikke.  Det var en due, duemannen ikke kunne finne, Lille Pus, fordi han ikke fant den rette melodien.  De arrangerte VM i kassamedarbeider. Twist hadde øvet på loftet til duemannen og han hadde alle hemmelighetene foran seg.  Så var det i gang, mammaen hadde en klar ledelse og vant, da ble hennes drøm oppfylt.
Det ble en super dag for mammaen når Twist og vennene hans hadde arrangert en feiring for at mammaen ikke skulle dø. Alle sammen skiftet til rosa klær og dansa og gjorde hele plassen om til en skog.
Mammaen døde, men det var senere i en bilulykke. De hadde åpnet brevet og lest det sammen. Det var bare en innkalling til en test. - Vi hadde slurpa suppe sammen og jeg gikk bare i rosa. Jeg hadde og så fortalt hemmelighetene mine, nesten alle, sa Twist. Så begynte alle å spille ukulele, og sang. En veldig fin forestilling.
Vi spurte 3 elever fra 3. trinn om hva de synes var morsomst. -          Når de tok på seg de rosa klærne, sa alle samtidig.
Så begynte vi å gå hjem til skolen igjen. Alle syntes det var veldig slitsomt, så de var enige om at neste gang skulle de ta buss.
Lagd av Cecilie og Emily




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar