fredag 20. april 2012

DEN STORE DRØMMEN
David Johnsen er 14 år gammel og elsker fotball. Han har en av Norges beste talenter. Han er på Kretslaget\Elitelaget. De holder på med en Kretscup. De er i finalen. Den skal spilles om ca. en uke. David er fra Sandefjord. Mammaen og pappaen er skilt. Pappaen har forsvunnet.  Ingen aner hvor han er hen. David er på en fotballbanen rett ved siden av ungdomskolen. Han trener til finalen til lørdag. Han har hørt at det kanskje kommer talentspeidere på semifinalen. Da skal David Johnsen vise hvilke talent han har. Talentspeiderne kommer fra store klubber, hvis det kommer noen da. Skjer det ikke nå så skjer det aldri. Han er jo 14 år gammel. Drømmen til David er å spille for Arsenal sånn som bestefaren hans, Mikal.        

-Halla ,din spjæling! David trengte ikke snu seg for å se hvem det var. Det er Bendik. David hater Bendik. - Hold munn din feiting. Bendik er stor og kraftig. - Snakk for deg selv, sa Bendik. Så stakk han. De gikk på samme skole og fotballag. David gikk på Breidablikk ungdomskole. Han dreiv alltid og plagde David. David visste at han var bedre i fotball enn Bendik. David visste at han måtte trene hardt viss han hadde tenkt å bli en proff fotballspiller.


Det er kun to dager til finalen i kretsmesterskapet. Treneren deres Henning skal ta ut spillerne som skal spille finalen mot Oslos kretslag i dag. Men David vet ikke når. Han skal få melding etterpå. Det pper i lomma til David. Det er fra Oliver, bestekompisen hans. Han lurer på om han vil bli med på kjøpesenteret. David svarer nei fordi han er på kunstgressbanen og trener til finalen. Han skal vise han der Bendik. Han trener på finter, skudd og langpasninger. David er den beste spilleren på elitelaget, men han skal bli bedre enn som så. David kjenner det pipe i lomma igjen. Det er fra treneren hans. Det står; oppmøte på klubbhuset i dag klokken 16.00. David legger telefonen i bagen igjen og fortsetter med sitt.


David og de andre er på klubbhuset. Henning skal ta ut laget i dag.  Han sier masse babbel. Men så endelig sier han noe om posisjoner og hvem som skal spille. David du er venstre ving, sier Henning plutselig. Etter han hadde sagt det, så sier han hvem av de andre som skal spille finalen. Da
følger David ikke helt med. Men han får med seg at Oliver skal spille finalen han også. Han skal spille sentral midtbane.

finalen
Oslo tar avspark. De første 30 min er ikke veldig inntresante. Så fort Sandefjord får ballen mæler de ballen opp på Oslos banehalvdel. Det samme gjør Oslo. Men så rett før Pausen fårDavid ballen. Han vill prøve et raid. Og det gjør han også. David er dobbelt så rask som de Oslo fyra. Han flyr forbi alle sammen.  Det var bare en forsvarsspiller igjen. David går til høyre så venstre en skikkelig bra finte. Det er bare ett problem han kjøpte den ikke. David blir tatt fra ballen. Så blåster dommeren for pause. - Hva er det dere holder på med gutter. Ikke bare send ballen opp på banehalvdelen til Oslo. Bygg heller opp et angrep. Kom igjen vil dere vinne finalen eller ikke? -  Vinne! ropte de i kor. De starter mye bedre nå enn første omgang. Men så plutselig får Oslo ballen. De kontrer. Venstre vingen til Oslo slår et knallhardt innlegg som suser inn mot 16 m. En Oslospiller får panna på ballen og 1-0 står det til Oslo.
Det er 10 min igjen. Det er 10 min å gjøre det på. David får ballen på midtbanen. Han får kontroll på ballen. Så sender han til Oliver, og David får ballen tilbake. Nå er han på full fart mot mål. Han dribler av en, to, tre og fire. David går bare sikksakk. Nå er det bare en spiller igjen. Så er jeg aleine med keeper, tenker David. David tar en kroppsfinte. Han later som han går til venstre, men går til høyre. Han blir lurt. Nå er det keeper mot David. David drar beinet langt bakover og er klar til å sende av en suser. Men i stedet lobber han den elegant i mål. Keeperen hadde ikke kjangs i havet til å ta lobben. Den er for perfekt. Men rett før slutt smeller nummer 11 på Oslo en suser, og det blir mål. Det ender 2-1 til Oslo. Sandefjord har tapt finalen. Jeg kommer aldri til å bli proff, tenker David.

I det David er på vei for å sette seg i bilen kommer en mann gående mot han. - Du spilte veldig bra i dag David, sa mannen. - Åssen vet du hva jeg heter? - Jeg har snakka med treneren din. Jeg bare lurte på om du vil prøvespille for Arsenal? David skjønte ingen ting, han klarte nesten ikke snakke. Det er akkurat dette jeg har drømt om hele livet og nå går det edelig i oppfyllelse. - Vil du det? sa mannen. - Ja, ja tusen ganger ja. David prøvespiller for Arsenal, og han går rett inn på a-laget.


Skrevet av Daniel Kronstad

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar