onsdag 28. mars 2012

   Det er gøy å lage skilpadderVi intervjuer Emily og Inez på 5.trinn som vever skilpadder og vi spør hva de gjør og hvordan de gjør det. Inez sier at de først begynte å klippe ut formen på skinnet med en pappmal. Etter det måtte de sy skallet sammen til skinnet, forklarte Inez oss.
   - Er det morsomt og lage skilpadder? Ja, sier Inez.
- Men er det den første gangen dere lager skilpadder? Ja, sier Inez og Emily i korJ
           





Grytelapper er gøy
På 7.trinn lager de grytelapper, og vi intervjuet Andrea. Andrea syntes ikke det var så vanskelig å lage det. Hun anbefaler gjerne andre med å lage det samme.
- Ville du ha laget grytelapper igjen? Ja, jeg syntes jo det var veldig gøy å lage det.
De begynte først med å sy en firkant i midten, så fikk de stoffbiter som skulle oppå hverandre. Så sydde de med symaskin, så det skulle henge sammenJ


                              Ivrige strikkere 
På fjerde trinn er det noen virkelige ivrige strikkere. De strikker noen veldig flotte bamser og en bokorm. De synes det er veldig gøy å lage det. De begynte med å se på videoer om strikking av bamser på Youtube. Så begynte de straks med å komme i gang med strikkingen. Og vi intervjuet Jonathan og Rinor.

- Synes dere det er vanskelig? Nei, ikke egentlig.
- Hva er det morsomste, da? Det morsomste var selvfølgelig strikkingen!
De ville gjerne ha gjort dette igjen og mener at dette er morsommere enn å ha de andre fagene på skolen, sier de mens de flirer litt. De vil gjerne oppfordre andre med å gjøre det sammeJ

                     
Vanskelig å sy på symaskin

Vi har nå intervjuet Maria og Mathea på 6.trinn som selvfølgelig har tekstil i K&H (kunst og håndverk).  Og de lager magebelte til 6.trinn skal i vikingtokt. De har også laget bånd til leggvarmere, øvd på å få sysertifikatet og mobillommer til mobilene. De begynte med at læreren vår lærte de hvordan de skulle hekle og måle. De målte 12-15m trå.  De synes det er kjempemorsomt! Og roper det i kor. Og de synes det morsomste var å sy på symaskin.
 -Ville dere gjort dette igjen?
-Kanskje, det er litt utfordrene til tider, sa Mathea litt høytidlig.
-Men er det vanskelig?
-Eh, ja. Og sette på tråene riktig på symaskinen kan være litt vanskelig. sa Mathea. - Det vanskeligste jeg synes er å sy helt i kantene på sånne lapper, med symaskinen, sier Maria.
-Ville dere ha anbefalt andre å gjøre det samme? - Jeg vet ikke helt, men nei, sier Maria ogJ
 Mathea. Til slutt gir Mathea alle ett råd om at hvis man skal gjøre dette må man være veldig tålmodig

Laget av Janne og Pernille



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar