mandag 27. februar 2012

Skøytedagen

Den 16.02.12 var 1., 2., 3. og 6. trinn i Bugården. 1., 2. og 3. trinn ble kjørt dit med buss på starten av dagen. 6. måtte gå dit sånn rett etter spising. Etter hvert var det skøytekonkurranse og Hans Jørgen sto i bua og heia frem alle sammen, men når det ikke var skøytekonkurranse ble det spilt musikk.
Ellen vant suverent, men det er uansett fordi Ellen er veldig god på skøyter. Thomas ledet i staren men så tok Ellen dem igjen. Noen andre gutter på 6. trinn spilte hockey, men det var ikke så veldig mange, men de var veldig gode. Alle sammen var veldig aktive på skøyter, mange koste seg med kjeks og andre koste seg med kakao.
Så skulle 1., 2. og 3.trinn dra. Når de hadde dratt, ble det et annet løp og da vant Thomas. Det var 4 skøytekonkurranser og Thomas vant alle fire løpene. Men det siste løpet holdt Vina nesten på å ta igjen Thomas, men med en skuffelse falt Vina. Så da vant Thomas med glans. Birk kom på andre plass og Sander på tredje plass.
Så når vi snart skulle dra hjem da kom Stian med dattera si, Maria. Hun er kjempeskjønn. Så skulle vi dra hjem fra Bugården. Det var noen som skulle gå med lærerne tilbake til skolen mens noen ble henta.
Skrevet av: Camilla og Dilja.  

onsdag 15. februar 2012

Fellessamling for 1.trinn
 1.trinn hadde fellessamling. De har lært tallvers og mange sanger, til og med alfabetet på en spennende måte. Neste månedens sang er stopp ikke mobb. Den sang de fint. Når de sang for bursdagsbarna var det for januar og februar. De sa litt om hva som hadde skjedd på trinnene. På slutten av det hele hadde de rockeringshow. De var veldig flinke, de greide å gå opp og ned trappa og bøye seg og til og med rundt halsen, de mistet den ikke en gang. Rektor fikk lov til å si noen ord. Hun sa veldig fine ord til 1.trinn.

Intervju med noen fra 1.trinn
Vi har intervjuet to stykker fra 1.trinn som heter Emma og Kevin. De syntes det var gøy, men litt vanskelig. Det var veldig masse øving. Emma var litt nervøs men Kevin var ikke. Men det var litt flaut. De syntes det gikk bra og syntes rektor ga fine ord til dem. De kunne alle sangene utenat. Emma syntes ikke at det var vanskelig å rocke med rockering, fordi hun startet da hun var 5 år og lærer litt hver uke. Broren hennes lærer henne å rocke og ta noen triks. De syntes at lærerne var snille som lærte de å synge og danse osv, men de var litt strenge. De tror at hvis de ikke hadde vært strenge, ville de ikke lært noe. Emma og Kevin ville gjerne ha en fellesamling til.
Skrevet av Nicklas og Elenie

fredag 10. februar 2012

Bon appétit
Vi var med en gruppe fra 6. trinn på ’’Mat & helse’’!
De er delt i fire grupper som bytter på å ha ’’Mat & helse’’ hver tirsdag og torsdag. Denne gangen var det gruppe 1B sin tur. De skulle lage hjemmelaget pasta med kylling, ostesaus og grønnsaker ved siden av. På ’’Mat & helse’’ blir de delt inn i fire grupper (enten tre eller fire på hver gruppe). Nummer 1 lager hovedretten (Pasta), nummer 2 lager noe selv og hjelper 1-eren (Ostesaus og steke kylling), nummer 3 lager som regel tilbehøret (Skrelle grønnsaker), nummer 4 stryker håndklær og kluter og tar ut ingredienser fra kjøleskapet.
1.     Enerne startet med å lage deigen til pastaen. De rullet ut deigen og kjærte den i strimler. Senere kokte de pastaen.

2.     Toerne skrellet squash og gulrøtter. De hjalp også enerne med å steke kylling. Senere lagde de ostesaus.

3.     Treerne startet med å steke kylling. Og til slutt gjennomstekte de kyllingen.

4.     Firerne strøk kluter og håndklær.

Er det morsomt å lage mat?
Emily: Ja, det er veldig gøy!’
Pernille syns også det er veldig gøy på ’’Mat & helse’’. I dag lagde hun pasta med grønnsaker.
Jørgen: Ja, det er dritgøy!
Nora B: Ja!
For at vi på ’’Mat & helse’’ skal holde orden på kjøkkenet, har vi hengt opp en blink på hvert kjøkken. Når vi er helt ferdig plasserer vi en stjerne der vi syns den burde stå (Rødt, gult eller grønt) og så bestemmer læreren etterpå om den skal stå der hvo vi har plassert den eller der hvor hun syns den passer.
Alle elevene hadde kommet seg i gang da vi kom, så vi spurte blant annet Janne og Jørgen om hva de holdt på med; - Jeg siler mel, svarer Janne og Jørgen svarer med å si; - Jeg knar en deig. Kristian holder ikke på med mat akkurat da, så han holder på med oppgaver i oppskriftsboken. Oppgavene handler om maten vi holder på å lage akkurat nå.

Mathea og Vilde S
Magasinet
Vi var på Magasinet og lagde mat og lærte litt om hvordan det var å være servitør. Dag fortalte hva som var viktig å kunne når man var servitør. Det er veldig viktig å være ren på hendene, man måtte ha god balanse og kunne forskjellige språk hvis det kom noen kunder som ikke kunne norsk. Vi lærte om forskjellig bestikk og hva de brukes til, vi lærte også å brette servietter.
Vi var også på kjøkkenet og lagde mat, kokken Nina sa omtrent hvor mange personer det pleier å være der. Vi skulle lage en tapas rett og en dessert. Nina sa til oss at navnene på retten kommer fra Frankrike. Den første retten vi lagde var med bakt brød, pesto, løk og tomat. Tomaten og løken var blandet med en slags olje, og sukker. Desserten var frukt på spyd det var: ananas, druer, appelsin og vannmelon med sjokolade som stivner på spydene. Det var vaniljesaus ved siden av. Det var kjempe godt!

Laget av Cecilie og Thelma

tirsdag 7. februar 2012

 Besøk av Forfatter Endre Lund Eriksen!

   7. trinn på Mosserød skole og 7. på Fevang skole fikk besøk av Endre Lund Eriksen. Endre Lund Eriksen er en kjent barne- og ungdomsforfatter. Han er mest kjent for Pittbull-Terje bøkene sine, der Jim er hovedpersonen. Han fortalte mye om Pittbull-Terje går av mokk.. Terje truer Jim med å bli bestevenner, men de blir bestevenner etter hvert i historien. I Pittbull- Terje om barnevernet prøver Jim og Terje å få seg damer.
   Hei på deg! Kos deg, nyt det! Den første boka skrev han da han var 8 år gammel, den het Totto kidnappa. - Som forfatter jobber jeg heletiden, det hender jeg kommer opp med nye ideer mens jeg jogger eller spiser, sier forfatteren i foredraget sitt.
   I den tredje boka om Pittbull- Terje er Jim veldig god på skolen han prøver å holde seg unna ungdoms problemer, som å røyke hasj men Terje derimot gjør det helt motsatte. Han gjør ikke lekser, skulker og gjør det veldig dårlig på prøvene.
   Forfatteren har skrevet en bok som heter En terrorist i senga. Den handler om en gutt som heter Adrian. Adrian finner en 16 åring i skogen som er litt mørk i huden han ligger bevisstløs i snøen.  Han tar han med hjem på kjelken han ville ha en bestevenn. Han hadde fått hukommelsestap. Så kom Adrian til å tenke på om han var en terrorist i senga hans på hans rom. Det var det siste han hadde å si.

Skrevet av Inger Kristine og Camilla

fredag 3. februar 2012

Dette gjør vi i friminuttene i februar

friminuttene

Nå er det vinter og det er en stor snøhaug midt i skolegården. Den er veldig populærDer blir det lekt mye kongen på haugen. Det er morsomt! Men det er ikke bare snøhaugen som er populær. Vi har nesten nettopp fått en skøytebane og det er veldig gøy! Mange tar med seg skøyter for å stå på den isen.  Det er kanskje det mest populære.Fotball er ikke bare populært om sommeren, men også om vinteren. Både i ballbingen og på fotballbanen deler de selv inn i to lag og kampen starter!  Da er det kamp helt til det ringer inn. Både jenter og gutter er med. Fotball er ikke bare for gutter!  7. Skyter ball på veggen. Akebakken er stor suksse!  Alle man alle flyr ned på akebrett. PASS PÅ I BAKKEN ELLERS FÅR DU HØL I NAKKEN!Laget av Vilde J. og Maria


Et fargesprakende 1. trinn!

Vi har hatt et intervju med noen på 1. trinn om maleriene de lagde da de var med den kulturelle skolesekken og var kunstdetektiver!
Dette er spørsmålene vi stilte:
Er det gøy å male?

Einar: Ja
Celina: Ja
Annika: Ja, vi malte med papplater!
Alex: Ja
Jonas: Ja, fordi jeg malte et slott.
Victoria: Ja, fordi vi lager mye fine ting.
Hva var temaet?
Alle sammen: Vi malte slott!
Er det kult at maleriene deres står på utstilling i Vestibylen (Hovedinngangen)?
Einar: Ja!
Celina: Ja
Annika: Ja, det er morsomt.
Alex: Ja, det er gøy
Jonas: Ja!
Victoria: Ja!
Hva syntes dere om å male?
Alle sammen: Det var gøy!
Hvordan malte dere?
Alle sammen: Vi malte med pappbiter!

Lærte dere noe nytt?
Einar: Vi lærte å blande farger.
Celina: Vet ikke helt.
Annika: Vi lærte å finne den andre halvdelen av et bilde!
Alex: Nei.
Jonas: Ja, vi fikk en sånn greie hver og så skulle vi finne bildet som hørte til.
Victoria: Ja, vi lærte å lage slott med papirbiter. Vi lagde to stykker.
Bildene er å se i Vestibylen (Hovedinngangen vår)!
Laget av Maria og Mathea!